Kristaloterapija

Kristaloterapija je prirodna terapija koja je jednostavne strukture i lako ju je primjeniti. Primjenjuju je mnogi alternativni liječnici. Struktuirana je tako da mnogi ljudi mogu poboljšati svoje zdravlje i koristiti opisane metode tretmana kristalima, te vrlo vjerojatno izlječiti čitav niz bolesti i tegoba bez profesionalne medicinske pomoći. Ne trebate ići doktoru svaki put kad se prehladite.

Kristali također rezoniraju sa svojim vlastitim energetskim “potpisima”, tj. uzorcima. Ovisno o mineralu, svaki prikazuje mjerljivu oscilaciju kroz čitav elektromagnetski spektar. Čak i ako su energetski nivoi kristala relativno malog intenziteta, oni još uvijek imaju vidljiv utjecaj jer njihova magnetska rezonanca je i harmonična i kontinuirana. Usporedbe radi, zamislite žicu gitare koja vibrira i koja može biti jedva čujna ako vibrira u slobodnom prostoru. Pa ipak, ona može natjerati da tijelo gitare zarezonira i time “odsvira” u puno jačem intenzitetu. Tako i slaba elektromagnetska vibracija iz kristala može uzrokovati jake reakcije u ljudskom organizmu.

Kad elektromagnetsko polje kristala dođe u kontakt sa ljudskim organizmom, dolazi do sljedećeg:

  • energija teče kroz meridijane (energetske staze na ljudskom tijelu)
  • aktivnost čakri (energetskih centara u tijelu)
  • stimulacija električnih nervnih impulsa
  • aktivnost hormonalnih žlijezdi (kao reakcija na elektromagnetsku simulaciju)
  • aktivnost metabolizma stanica (u smislu razmjene tvari kroz membrane stanica koje se stimulira elektromagnetski).

Naravno, mora se istaknuti da liječenje krisalima nije – i ne može biti – zamjena za nečijeg doktora ili alternativnog liječnika. Čak i “jednostavan” bol u trbuhu može biti uzrokovan raznoraznim uzrocima, što zahtjeva profesionalnu medicinsku pomoć – sve dok netko ne može apsolutno biti siguran da je glavoblja bila uzrokovana naporom, ili da je bol u želucu nije bio izazvan nepravilnom prehranom (npr. previše “brze” hrane).

 

30d0fe69b1c2d830c7f9bdb81d9b25a2_articlemain ahat-na-trecem-oku (1) Kristali-1